Automatyzacja procesów produkcyjnych to ważny element rozwoju każdej firmy. Zwiększona produkcja przy zachowaniu dotychczasowej ilości pracowników przekłada się na zwiększenie zysków. Dzięki automatycznym liniom do chleba poprawi się jakość wypieków, a ich modułowa budowa pozwoli zaspokoić potrzeby i oczekiwania każdego inwestora.

Rozwój piekarni i usprawnienie procesu produkcji

linie do chlebaObecna konieczność obniżania kosztów związanych z pracą ludzką coraz częściej składnia do inwestowania w linie do chleba nawet w małych piekarniach. Koszt eksploatacji jest niski, a do obsługi wystarczy krótkie przeszkolenie pracowników. Linia do produkcji chleba z racji na swoją modułową i prostą konstrukcję nie zajmuje dużo miejsca. Jej podstawowy wariant to wagodzielarka połączona z zaokrąglarką stożkową. Tak skonstruowaną maszynę można rozbudować o dodatkowe moduły usprawniające cały proces technologiczny produkcji chleba. W zależności od potrzeb do lini można dołączyć międzygarownie i wydłużarkę. Linia do produkcji chleba pozwala na używanie każdego rodzaju ciasta. W połączeniu z obsypywaczem ziarna może znacznie poszerzyć ofertę piekarni. Wyprodukowana z wysokiej jakości stali nierdzewnej, która jest bezpieczna w kontakcie z żywnością. Prosta konstrukcja i obsługa za pomocą czytelnego cyfrowego wyświetlacza definiuje tę maszynę jako praktycznie bezawaryjną. Linia do chleba jest urządzeniem bardzo wydajnym. Ilość wyprodukowanego chleba za jej pomocą jest nieporównywalnie większa, niż podczas normalnego dnia pracy w kilkuosobowym zespole.

Podsumowując, linie do chleba są rozwiązaniem technologicznym, które służy do polepszenia wydajności pracy i jakości wypiekanych chlebów. Z ich pomocą można rozwinąć ofertę, a łatwość w utrzymaniu czystości poprawi higienę pracy. Automatyzacja linii produkcyjnej także usprawni pracę poprzez eliminację uciążliwej i trudnej pracy ludzkiej.

Close Menu